Založ si blog

Pocta Jiřímu Grygarovi

Tento článok som pôvodne uverejnila inde, v čase, keď pán Grygar slávil narodeniny. Teraz ho uverejňujem tu, nechce sa mi čakať, kým bude mať narodeniny opäť, takže podľa vzoru Alice mu teraz zaprajem k nenarodeninám.

Vážený pán Grygar!

Dovoľte mi zagratulovať Vám k nenarodeninám a popriať Vám zdravie, šťastie, hojnosť a lásku, ako si obvykle medzi sebou prajeme.

V dávnejšej minulosti, keď som ešte bola múdra ako Šalamún a neomylne som vedela, že homeopatia, kineziológia, aromaterapia, numerológia, Silvova metóda a všetky ostatné, tzv. alternatívne metódy sú bohabusté sprostosti, som celkom intenzívne túžila stať sa členkou klubu skeptikov Sizyfos a bola som presvedčená, že jedného dňa sa mi tento sen splní.

Medzičasom sa však stalo niekoľko vecí a môj život nabral iný smer.

Po prvé, mala som jeden neuveriteľne krásny zážitok, po ktorom som sa z osoby ignorujúcej Boha a akékoľvek veci vymykajúce sa logike stala nepochybujúcou. Absolútne nepochybujem, že niečo „medzi nebom a Zemou existuje“, že sú veci, na ktoré je rozum krátky a že Boh existuje. To je moje presvedčenie.

Po druhé, stretla som sa s vynikajúcou psychologičkou, ktorá sa venovala aj metóde One Brain (kineziológii) a vďaka nej som sa veľmi rýchlo zbavila niektorých problémov, s ktorými som istú dobu viac-menej neúspešne zápasila. Sama táto psychologička, ktorá sa celý život živila „klasickou“ psychológiou mi povedala, že metódou One Brain sú výsledky rýchlejšie, ako tzv. klasickou terapiou, no a ja nemôžem nesúhlasiť, pretože výsledky, ktoré som okolo seba aj u seba videla, boli a stále sú vynikajúce.

Po tretie, sama som sa naučila robiť odblokovanie metódou One Brain, aj rozostavovať konštelácie podľa Berta Hellingera.

Po štvrté, stretla som sa s jedným kresťanom, vďaka ktorému som si uvedomila mnoho vecí, ktoré kresťania a cirkev robia, prípadne nerobia.

Po piate, môj postoj ku kresťanstvu som spracovala v článku, ktorý je uverejnený na stránke odborného periodika s názvom Právne listy (http://www.pravnelisty.sk/clanky/a1282-otazky-vyplyvajuce-z-druhej-vety-clanku-1-ods-1-ustavy-sr). Odborný dozor mi trpezlivo robil doc. JUDr. Ján Drgonec, DrSc.

Celkovo u mňa došlo k zmene vnímania, aj k výraznému zníženiu tolerancie voči idiotom, ktorí sa cítia byť najmúdrejší na svete a myslia si, že majú právo zhadzovať a degradovať ľudí okolo seba, pričom sami sebe bohorovne dovoľujú to, za čo by druhých najradšej buď vystrieľali, pozatvárali do väzenia, alebo im aspoň zakázali činnosť, či odňali slobodu prejavu, a ak ani to nemôžu, tak ich aspoň budú verejne degradovať a vysmievať sa z toho, čo robia.

Takže, pán Grygar!

Keby ste mali dostatok charakteru a inteligencie, že by ste sám seba a tých, ktorých obdivujete, hodnotili rovnakým metrom, aký používate na iných, už dávno by ste katolíckej cirkvi, sebe, ako katolíkovi a kresťanstvu vo všeobecnosti udelili diamantový bludný balvan tisícročia za to, že tvrdíte, že niekto umrel a o tri dni ožil, vyliečil malomocného iba tým, že mu povedal „buď čistý“, dvomi rybami a piatimi chlebmi nakŕmil päťtisíc ľudí, či premenil vodu na víno a podobné veci, ktoré by podľa Vašej vlastnej logiky mali byť označené za absolútne najneprekonateľnejšie arcibludy v tejto spoločnosti.

Keďže ste však doteraz k ničomu podobnému nepristúpili, dovoľujem si Vám k Vaším nenarodeninám udeliť diamantový dvojitý meter tisícročia, ktorý Vám nezašlem poštou, lebo nemám adresu.

Ak sa však ozvete, určite nájdeme spôsob, akým Vám túto peknú cenu budem môcť odovzdať.

S pozdravom

Gabriela Uhlárová

Facilitátorka metódy One Brain a rodinných konštelácií podľa Berta Hellingera.

Vážený pán profesor Heretik!

16.09.2024

Som presvedčená, že môj text sa k Vám nakoniec dostane, takže Vás takto oslovujem. Prejdem rovno k veci, na stránke Právne listy mi pred rokom vyšiel článok týkajúci sa pozície náboženstva v demokracii, zvlášť kresťanstva a okrem otázok pre právnikov sa v ňom nachádza aj niekoľko otázok pre odborníkov z oblasti psychológie a psychiatrie. Právnik, ktorý mi navrhol, [...]

Boh je dobrý otec

14.09.2024

Povedal Ježiš Kristus a s týmto vyhlásením sa plne stotožňujem. Preto budem vždy porovnávať to, čo kto o Bohu rozpráva, alebo čo sa o ňom kde píše s tým, či by sa v danej situácii rovnako zachoval dobrý otec, a keď sa konanie príslušného Boha bude odlišovať od toho, ako by v danej situácii konal dobrý otec, neprijmem to, čo sa o takomto Bohu niekde hovorí alebo [...]

Ako reagovať na snahu obmedzovať vaše práva

08.09.2024

Peklo sa v mojom živote začalo, keď mi doň vstúpil kresťan a začal mi vnucovať kresťanstvo, ako jedinú správnu vieru a jedinú možnosť, ako správne žiť. Keďže som bola vychovaná v náboženskej slobode, dlho som si myslela, že na to stačí mávnuť rukou, alebo sa otočiť a odísť, ukázalo sa však, že je nevyhnutné o svoju slobodu zabojovať. Sú prípady, kedy vám [...]

Libanon Izrael Hizballáh veliteľ smrť

Pri izraelskom údere v Bejrúte zomrelo 31 ľudí vrátane troch detí, padol aj zakladateľ Hizballáhu

21.09.2024 11:28

Hizballáh v sobotu oznámil, že pri izraelskom útoku zahynul aj jeho druhý vysokopostavený veliteľ Ahmed Wahbí.

shutterstock 1315811378

Ako sa správať pri vode? Pri otužovaní si dávajte pozor na podchladenie, upozorňuje vodný záchranár

21.09.2024 11:00

Na čo si dávať pozor pri pobyte pri vode s deťmi a ako sa stravovať pred plávaním?

SR Kremnička most poškodený búranie zhotoviteľ BBX

VIDEO: Do mosta, ktorý uzavrel R1, sa zahryzli ťažké mechanizmy. Práce sú v polovici

21.09.2024 10:17, aktualizované: 11:03

O zbúranie mosta sa postará spoločnosť Metrostav Slovakia v celkovej sume 231 000 eur s DPH.

Chľaba

Hladina Dunaja začala klesať, o sprejazdnení cesty rozhodne krízový štáb

21.09.2024 09:30

Jedinú prístupovú cestu do obce zo slovenskej strany územia uzavreli v stredu.

Gabriela Uhlárová

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 6
Celková čítanosť: 5633x
Priemerná čítanosť článkov: 939x

Autor blogu

Kategórie

Archív